web analytics

Lentelicht

Voor het eerst sinds lange tijd is werk van beeldend kunstenaar F. Suzanne Scholten te zien in kunstruimte ALARM en het Museum van Alle Tijden. Het werk is energiek en overwegend abstract met figuratieve elementen. Plantaardige en menselijke vormen lopen in elkaar over.

In de expositie lijken de kunstwerken te groeien als organismen in een ecosysteem. De schilderijen op papier en textiele beelden kleuren als zichzelf uitzaaiende planten kunstruimte ALARM. In Het Museum van Alle Tijden zijn kleinere kunstwerken te zien als zaden die ontkiemen en larven die wachten op hun transformatie.

Swells upward, trusting to the gentle dew,
soaring apace from out the enfolding night.
Artless the shape that first bursts into light.


The Metamorphosis of plants, J. W. von Goethe

De expositie is een initiatief van beeldend kunstenaar Ans Verdijk. Al dertig jaar nodigt zij professionele kunstenaars uit hun werk te exposeren in kunstruimte ALARM en het Museum van Alle Tijden in Beugen. Beide expositieruimten zijn te vinden aan de Oeffeltseweg 21 in het dorp Beugen onder Nijmegen. In kunstruimte ALARM zal ook werk van Ans Verdijk zelf te zien zijn, waarmee zij reageert op het werk van F. Suzanne Scholten.

De expositie Lentelicht is in de periode 14 mei tot en met 2 juli 2022 gratis te bezichtigen elke zaterdag van 14 tot 17 uur. Het Museum van Alle Tijden is dagelijks van 7:00 tot 23:30 uur te bezichtigen. Opening tentoonstelling 14 mei tussen 14:00 en 16:00 uur.

Foto’s van expositie Lentelicht: Overzicht expositie, kunstwerken en performance.

‘Heraldiek wapenschild’, mixed media, textiel 2020
Scroll naar boven