web analytics

Over

Autonome beeldende kunst

Als beeldend kunstenaar streef ik naar een zo waarachtig mogelijke motivatie. Daarbij staat de autonomie van het kunstwerk centraal. Vrijheid en associatief denken zijn voorwaarden om te creëren.

Autonome kunst is voor mij belangrijk omdat daarin dingen zijn zoals ze zijn. Kunst heeft zijn eigen tijd en wetmatigheden. Deze vrijheid in de kunst staat in contrast met mijn persoonlijke leven, waarin de gevolgen van geweldsmisdrijven mij hebben beknot.

Hierdoor is mijn motivatie voor het kunstenaarschap meer dan eens op de proef gesteld en werd mijn werk lange tijd niet geëxposeerd. Toch ben ik ondanks de omstandigheden altijd blijven creëren. Soms meer en soms minder, maar kunst is geen hoedje dat je zo nu en dan eens opzet.

Beeld en betekenis

Mijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en textielkunst. Afhankelijk van de betekenis van het kunstwerk is mijn beeldtaal abstract, figuratief of beiden. De schilderijen en textiele werken zijn energiek en kleurrijk. Het gaat in mijn werk om de wisselwerking tussen waarnemen en denken, tussen beeld en betekenis.

Thema in mijn werk

Het thema Body Perspective gaat over het lichaam en de beperkingen van de waarneming. Het lichaam maakt waarneming mogelijk én onmogelijk.

Voeten en benen geven het lichaam bewegingsvrijheid en zijn letterlijk en figuurlijk van voorbijgaande aard. Het been laat de weg zien die is afgelegd, als een Relikwie van een Reis.

Het lichaam verplaatst zich in een ruimte. Het landschap is een context, op of onder de horizon. De waarneming beweegt mee met de beschouwer. Gezien of ongezien, het landschap bestaat in zichzelf, als het Ongeziene Landschap.

Dit landschap is een natuurlijk systeem waar organismen leven in wisselwerking met elkaar en hun omgeving. Als groeiende planten in een ecosysteem, streven fenomenen naar hun eigen aard.

De schilderijen en tekeningen in het thema Logos (abstract) en Vent d’attente (figuratie) zijn narratief.

Volg mijn werkzaamheden op mijn Blog
Lees meer over mijn werk en beeldende kunst

Wil je meer informatie, heb je opmerkingen en/of vragen, stuur mij een bericht.

Ongeziene Landschap
Body Perspective
Growing Plants