Schilderen en textiel werk

Handwerken deed ik al van jongs af aan, maar mijn eerste textiele werk maakte ik in 2005. Toen had ik nog niet het idee dat werken met textiel een onderdeel van mijn werk zou gaan uitmaken. Het was vooral het plezier wat ik erin had, waardoor ik steeds vaker met stof en garens ging werken.

In 2009 maakte ik voor het eerst een jurk naar eigen ontwerp, Jurk 1, later volgden Jurk 2, 3, 4 en meerdere beschilderde en geborduurde hemden. In de loop der tijd ontstonden er diverse maskers en kostuums en ruimtelijke textiele objecten.

Interessant is hoe al deze verschillende werkwijzen, materialen en ook onderwerpen in het textiel werk zich in de loop der jaren zijn gaan verhouden met het schilderen.

Schilderen is voor mij de hoofdzaak, maar de vele mogelijkheden van het werken met verschillende soorten technieken en materialen is een verrijking.

Zie ook: Maskers en Kostuums en blogberichten over Textielkunst .

work in process

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *