web analytics

Van Metgezel naar Taboe

Een tijd geleden werkte ik samen met een schrijfster om een boek met schilderijen en gedichten te publiceren. Hiervoor maakte ik meer dan 20 schilderijen op papier. Toen we klaar waren voor publicatie, bezocht ik meerdere uitgeverijen en regelde een voorpublicatie in Alice Magazine. Vanwege Covid en de moeilijkheid om geld te verzamelen, werd de publicatie uitgesteld.

Totdat ik op internet toevallig zag dat de schrijfster het boek al had gepubliceerd, zonder mijn schilderijen en zonder mij daarover te informeren. De titel van de bundel was heel toepasselijk gewijzigd van ‘Metgezel’ naar ‘Taboe’.

Nee, ik kreeg niets betaald voor mijn schilderijen en werkzaamheden, omdat ik dacht de schrijfster als vriend te kennen en dat we samenwerkten om iets moois te maken. Ik wil nog steeds met schrijvers en kunstenaars samenwerken, mijn enthousiasme is niet minder geworden. Misschien niet populair onder artiesten, maar laten we duidelijk afspreken wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Zelf ben ik zakelijk gezien geen wereldwonder, maar door schade en schande wordt men wijs.

De tijd en energie die ik vele maanden in dit project heb gestoken, bleek voor niets te zijn geweest. Maar misschien kan ik toch nog iemand blij maken met de schilderijen, hier een kleine selectie.

9 x Acryl op papier, A4 formaat, 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *